massages

De massages bij Harts-Tocht zijn gericht op herstel van lichaam en geest. Ze worden gegeven in stilte vanuit aandacht en respect voor dat geen wat is. Dit kan betekenen

dat geen enkele massagevorm op zichzelf staat. Afhankelijk van het verloop van de massage en de behoefte van de cliënt combineer ik rebalancing of Cranio Sacraal of

een andere techniek met massage.

MASSAGE in Zutphen

 

Een massage bij deze praktijk is niet ‘zomaar’ een massage. De wijze waarop ik masseer is heel rustig en intens – met aandacht en zorg en in contact met mijn cliënt. Mijn massage laat je voelen, brengt je in contact met jezelf en zorgt zo voor bewustwording.Wat heeft jou lichaam jou te vertellen? Neem de tijd voor jezelf om dit te ont-dekken.

 

Massage? Natuurlijk!

* Ik heb het druk. ~> Ik wil wat tijd voor mezelf nemen.

* Ik ben gespannen. ~> Ik wil nieuwe energie en ontspanning voelen.

* Ik leef vooral in mijn hoofd. ~> Ik wil voelen, en contact maken met mijn lichaam.

* Ik heb pijnklachten en stress. ~> Ik wil lekker in mijn vel zitten.

 

Of nu alle stellingen op je van toepassing zijn of slechts een enkele… Een massage – gegeven met aandacht en respect – is goed en ontspannend voor iedereen.

 

Massage is de oudste vorm van geneeskunde

 

Massagetherapie kent een lange geschiedenis. Aanraking is misschien wel de eerste en meest basale vorm van communicatie. De eerste mensen gebruikten aanraking om wonden te helen. En dat gebeurt nu nog steeds. Aanrakingen wordt nog steeds gebruikt om te troosten en pijn te verminderen, zonder ze te beschouwen als ‘massage’.

 

Voor de volgende massages kan je bij mij terecht:

 

Massage en Cranio Sacraal

De massage technieken in combinatie met cranio sacraal technieken, is een mooie combinatie

van aanraking en ruimte creeëren in het lichaam. Spieren worden vakkundig los gemasseerd

en het gaat verder door diep spierwerk of het ontwinden van het lichaam.

Ik hanteer verschillende methoden van aanraken. Soms zijn dat zachte, subtiele

technieken en soms diepe, stevige technieken. De massage / cranio behandeling kan in STILTE of kan ik je uitnodigen om met aanvullende vragen / gesprek meer diepgang te bieden bij een stuk waar soms een woord bij nodig is.

Dat is afhankelijk van de persoon en het moment. Wat ik belangrijk vind is contact maken.

Contact niet alleen vanuit mij; de behandelaar met jou; de cliënt, maar vooral contact met jezelf; zo ontstaat er bewustwording van het zijn. Als je je bewust bent van wat je voelt, kun je klachten eerder signaleren en daarmee problemen voorkomen.

 

Holistische massage

Holistisch staat voor geheel. Lichaam en geest beïnvloeden elkaar. Je kunt het één niet los van het andere zien. De alledaagse zorgen voelen we vaak in ons lichaam. Denk maar aan teveel op je schouders nemen of je ziek voelen van ellende. Als spanningen, stress en problemen te lang aanhouden, heeft dit invloed op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid en dat kan op den duur tot klachten lijden.

 

Het is belangrijk om die balans continue te bewaken en weer terug te vinden. Vanuit deze visie werkend is jouw eigen inbreng voor herstel even belangrijk als de gegeven behandeling.

Daarnaast kijken we samen naar de samenhang tussen lichamelijke klachten en je psyche en leefstijl en gaan we kijken wat jij zelf kunt doen om je klachten te verminderen/verhelpen.

 

Rug, schouders of nekmassage

Onze rug, schouders en nek zijn vaak delen van het lichaam waar spanning op de spieren ontstaat. Zwaar lichamelijk werk, een verkeerde houding en stress kunnen allemaal bijdragen tot overmatige opbouw van pijn in dit deel van ons lichaam. Het is niet voor niets dat we spreekwoorden gebruiken die in relatie staan met dit gebied. Denkt u maar aan ‘teveel op de hals halen’ of een ‘grote last op de schouders dragen’. Ook hoofdpijnklachten kunnen het gevolg zijn van overmatige aanspanning van de spieren in schouder en nek, bijvoorbeeld door stress of een eenzijdige werkhouding. Gespannen spieren en pijnlijke verhardingen -de zogenaamde ‘knopen’- krijgen extra aandacht tijdens deze massage. Spierspanning wordt verlicht en de doorbloeding bevorderd.

 

Duo massage

Samen met Marion Beekman www.massagepraktijkmanipura.nl

Vanaf APRIL is het mogelijk om met zijn tweeën een volledige lichaamsmassage te ondergaan in dezelfde ruimte en op hetzelfde tijdstip. Geniet van een heerlijke volledige lichaamsmassage: rug, nek, schouders, benen en voeten.

 

Heerlijk even een relaxmomentje samen.

Boek nu gezellig samen met je partner, vriendin, vriend, zus of moeder een duo massage.

Tijdens deze massage lig je naast elkaar in één ruimte.

 

De duo-massage is ook leuk om cadeau te geven.

Bijvoorbeeld voor een bruidspaar of echtpaar dat alles al heeft. Misschien voor dat vriendenstel, dat jullie zo goed geholpen heeft bij de verbouwing.

Je kunt de Duo Massage natuurlijk ook cadeau doen aan je partner. Bijvoorbeeld voor valentijnsdag, omdat het jullie jubileum is of gewoon zomaar!

 

Tarieven

 

 

Website Design: susi-art; Susanna Redeker© 2010-2018

 

Adres:Proeflokalen Zutphen

Vispoortplein 16

1e verdieping; ruimte 13a

7201 ET Zutphen

T:06-40054026 | E: info@susannaredeker.nl | W: www.susannaredeker.nl