Werkwijze

WERKWIJZE

 

Intake gesprek

Tijdens de eerste sessie (behandeling) houd ik een intakegesprek.

Deze vragen hebben betrekking op zowel fysieke als psychische klachten, erfelijke aandoeningen, ongelukjes, ongevallen en bijzonderheden tijdens de bevalling. Dan kun je mij meer vertellen over je klacht en wat er speelt.

 

Behandeling

Met een Cranio Sacraal sessie is het fijn om comfotabele kleding aan te doen, zoals een joggingbroek. Op deze manier heeft het lichaam alle ruimte om te zijn.

Tijdens mijn behandelingen sta jij als cliënt centraal. Een ieder ervaart een cranio sacraal behandeling op zijn / haar eigen manier. Het kan zijn dat je tijdens een behandeling heel weinig voelt, of een gevoel van diepe ontspanning, soms voel je allerlei dingen gebeuren. Je kunt merken dat er in bepaalde gebieden warmte of kou, spanning of ontspanning ontstaat in bepaalde gebieden als ik je behandel. Er wordt gesproken met je lijf en met je diepere bewust zijn op non-verbaal niveau, alles komt vanuit je eigen kern. Tijdens de sessie kan je ontspannen en stil voelen, even geen gedachten hebben, dan kan je aandacht verschuiven naar wat je op dat moment waarneemt. Alleen waarnemen, zonder oordeel, want het is even stil in je hoofd; even stilte in je ziel...Cranio brengt je naar een diepe stilte en ontspanning waarin het lichaam kan helen en de ziel zich herkent.

 

Mochten er emoties vrij komen, vind ik het belangrijk dat er alle rust, aandacht en ruimte om te kijken wat er nodig is.

Cranio sacraal is voor mij: DOEN DOOR NIET-DOEN; een behandeling geven is voor mij een vorm van meditatie, ik ervaar het als rustgevend en diepe ontspanning.

 

SER - Somato Emotioneel Release -

Soms is puur lichamelijk werk niet voldoende. Voelen we een blokkade die een emotionele historie heeft die nog niet opgelost is, dan is het mogelijk rechtsreeks met dit 'trauma' te praten. De cellen of de organen ('het trauma') hebben nog geen kans gehad om zich ook daadwerkelijk te uiten 'ze moeten hun verhaal kwijt'.

Vragen zoals: 'Is er een probleem, waar komt dit probleem vandaan, heb je iets te leren van deze situatie?', geven inzicht en zorgen voor respekt en ruimte om eindelijk eens alles naar buiten te brengen.

Eens de opgesloten emoties erkend en onderzocht zijn, is het lichaam klaar om het 'trauma' aan te pakken en los te laten.

SER is soms erg spectaculair om te zien en speelt zich zowel voor cliënt als practitioner af in een 'tijdloze trance'.

Ook zonder concrete klachten is een behandeling aan te bevelen om even tot jezelf te komen en de weldaad van diepe ontspanning te ervaren. Zo bevordert het je innerlijke rust en algeheel welbevinden.

 

Disclaimer en Credits: PDF

Behandelovereenkomst: PDF

 

GERAAKT WORDEN DOOR AANRAKING

Adres:Proeflokalen Zutphen

Vispoortplein 16

1e verdieping; ruimte 13a

7201 ET Zutphen

Telefoon:06-40054026

Email: info@susannaredeker.nl

Website: www.susannaredeker.nl

Kamer van koophandel: 66179602

onder naam van S.C. De vrije Stroom Zutphen

AGB-zorgverleners: 90102385

AGB-praktijk: 90061841

NCSV: 255- 0199

RBCZ : 202157R

S.C.A.G.: 15946

Website Design: susi-art; Susanna Redeker© 2010-2017