Stervensbegeleiding

De dood lijkt verbazend sterk op het leven, als we ten minste weten hoe te leven.

Je kunt niet leven zonder tegelijk te sterven.

Je kunt niet leven zonder psychologisch gesproken

elke minuut te sterven.”

—Krishnamurti

LEVEN EN STERVEN

 

Je eigen leven en sterven

In stilte, in alle rust tijdens een cranio sacraal behandeling nodig ik je uit om het thema leven en sterven te gaan onderzoeken, wat dit voor jou betekent in dit leven.....

.... en zo ook een begin maken met het voorbereiden op je eigen sterven. Hoe meer we gevangen zitten in onze onbewuste angst voor de dood en het sterven, hoe minder we ons leven echt léven, omdat de angst ons blokkeert. Als je het thema "Leven en Sterven" oppakt en je durft open te stellen voor (je eigen) sterfelijkheid, dan zul je merken dat er zoveel levenskracht en levensblijheid vrijkomt, dat je kwaliteit van leven meer diepte krijgt. Het onderzoeken van "Leven en Sterven" is een krachtig instrument voor je persoonlijke ontwikkeling en groei.

Leid jij het leven wat je graag wilt? Neem je de dingen voor lief? Doorwerken onder stress, denkend dat stress ( burn-out) een onderdeel van je leven is?

Hoe kan jij je eigen tocht van je hart volgen?

Met begeleidende LEVENSVRAGEN neem ik je mee in je eigen leven-proces.

 

STERVENSBEGELEIDING

Het belangrijkste namelijk voor stervenden en rouwenden is dat er gewoon iemand is.

De basis van Cranio Sacraal Masage is er helemaal zijn voor degene die onder je handen ligt. Er helemaal zijn voor degene die onder je handen ligt, vol compassie van wat er ook is. Vandaar dat Cranio Sacraal Massage ook past in de begeleiding van stervenden en rouwenden.

 

STILLPOINT ~ NO-MIND ~ STILTE

 

Gedurende de behandeling kan het zijn dat het cranio-sacraal systeem stil komt te liggen. Dat wordt ook wel het stillpoint genoemd. Bij de mens is het zo dat die daarbij in een soort diepe slaap terecht komt, waarbij dan energie wordt onttrokken aan de hersenen en ingezet wordt voor reparatie van het lichaam. Ook tijdens onze slaap kennen we stillpoint-perioden waarin het lichaam zich herstelt. Mensen ervaren dit stillpoint als een moment van tijdloze heilzame rust.

 

Iemand die pijn heeft, iemand die verdrietig is, iemand die angstig is, iemand die stervende is, iemand die een naaste heeft verloren, wil maar één ding en dat is, dat er iemand voor hem is. Dat er iemand volledig is voor hem of haar. En dat de pijn oké is, dat het verdriet oké is, dat de angst oké is, dat het oké is dat hij of zij gaat. Dat degene die bij je is, laat zijn, wat er is. Ga maar bij jezelf na. Of je nu fysieke pijn of emotionele pijn hebt, je wilt gewoon dat er iemand voor je is, volledig voor je is. Zonder oordeel, zonder adviezen, zonder iets wat kapot is te willen maken, gewoon er is, voor jou.

 

“The midline brings clarity of purpose and place in space and time”.

Etienne Peirsman

 

WAT IS CRANIO | CRANIO IS GOED VOOR... | STERVENSBEGELEIDING |TARIEVEN

Website Design: susi-art; Susanna Redeker© 2010-2018

 

Adres:Proeflokalen Zutphen

Vispoortplein 16

1e verdieping; ruimte 13a

7201 ET Zutphen

T:06-40054026

E: info@susannaredeker.nl

W: www.susannaredeker.nl

Kamer van koophandel: 66179602

onder naam van S.C. De vrije Stroom Zutphen

AGB-zorgverleners: 90102385

AGB-praktijk: 90061841

NCSV: 255- 0199

RBCZ : 202157R

S.C.A.G.: 15946