Cranio Sacraal

CRANIO SACRAAL THERAPIE

 

Cranio Sacraal Therapie werkt door een zachte, subtiele aanraking van het binnenste van de mens met als doel de helende levensenergie vrij door het lichaam te laten stromen.

 

In de loop van het leven slaat het lichaam allerlei trauma’s op, zowel lichamelijk als emotioneel; angst pijn, woede, verdriet en letsel. Hierdoor raakt het natuurlijke ritme uit balans en kan het niet meer optimaal functioneren.

Verstoringen in deze ritmische ‘ademhaling’ van het zenuwstelsel geven verstoringen in de hoeveelheid levensenergie die dit systeem maximaal kan bevatten. Deze verstoringen kunnen zich uiten op alle lagen van het fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam.

Het Cranio-Sacrale ritme kan veranderen. Door het ritme te volgen en naar de verstoring te luisteren middels het toepassen van subtiele en zachte aanraking, kan het lichaam op diep niveau ontspannen en kunnen verstoringen als vanzelf oplossen. Hiermee ontstaat er weer ruimte waardoor het weefsel zijn taak weer maximaal kan uitvoeren.

 

Bij cranio sacraal therapie worden de symptomen van uw klacht(en) niet op zichzelf behandeld, maar vindt behandeling plaats van

de totale mens als één functionerend geheel. Ik schenk hierbij aandacht aan zowel de klachten als ook de mogelijke oorzaken ervan.

Diep spierwerk ( of diep tisseu massage)

Wat ik interessant vind om te geven is diep spierwerk of diep tisseumassage. Deze methode bereikt de dieperliggende spieren.

Het helpt het lichaam om blokkades op te heffen. Door middel van langzame, diepe massagetechnieken met veel aandacht voor de spieren, wordt de 'energiestroom' verbeterd. De massage is vooral geschikt voor mensen met langdurige opgehoopte spanning in lichaam en geest. Door invoelend aan te raken; met interesse en zonder te oordelen; op deze manier kan ik je meer aanwezig laten voelen in je lichaam, verstekt het contact met je gevoel en heeft een heilzaam effect op fysieke, emotionele en psychische blokkades.

 

Ontspanning

Ter bevordering van je rust en welbevinden kun je een zeer effectieve Cranio Sacrale ontspanningsbehandeling nemen: een uur lang de stilte in, met comfortabele kleren aan. Daardoor komen lichaam en geest weer in balans, spanningen en stress verminderen en je voelt je opgewekter en energieker.

 

Wat is cranio sacraal therapie?

Cranio Sacraal therapie is gebaseerd op de wetenschappelijke ontdekkingen van Dr. William Sutherland en Dr. John Upledger. Zij ontdekten dat het zenuwstelsel, dat zich binnen de Dura Mater bevindt, op een ritmische wijze beweegt, zoals de eb en vloed beweging van zee.

De Cranio Sacraal opleiding van Etienne Peirsman heeft een intuïtieve meditatieve aanpak wat meer bij mij past.

 

Wat betekent cranio sacraal voor mij?

Cranio sacraal sessie is voor mij een innerlijke reis, zoals een kronkelende rivier vol verrassende bochten,

onverwachte draaikolken, verraderlijke stukken. Het heeft mij tot nu toe de weg gewezen naar onverwachte

ervaringen van schoonheid en bezieling. Ik beschouw iedere reis als een aanzet voor een naar binnen

gerichte beweging, een verinnerlijking, ik ervaar dit allemaal als een enorme verrijking van mijn geest.

Cranio heeft mij veel moois gebracht!

 

Cranio Sacraal is voor JONG en OUD!

 

KLACHTEN | WERKWIJZE | TARIEVEN

 

Meer over Cranio Sacraal: peirsman cranio sacraal academie

Disclaimer en Credits: PDF

Behandelovereenkomst: PDF

 

 

 

Cranio Sacraal "geraakt worden door aanraking"

Adres:Proeflokalen Zutphen

Vispoortplein 16

1e verdieping; ruimte 13a

7201 ET Zutphen

Telefoon:06-40054026

Email: info@susannaredeker.nl

Website: www.susannaredeker.nl

Kamer van koophandel: 66179602

onder naam van S.C. De vrije Stroom Zutphen

AGB-zorgverleners: 90102385

AGB-praktijk: 90061841

NCSV: 255- 0199

RBCZ : 202157R

S.C.A.G.: 15946

Website Design: susi-art; Susanna Redeker© 2010-2017