Cranio is goed voor...

CRANIO IS GOED VOOR....

 

Vitaal, actief, soepel, vrij in handelen en bewegen, dat is de natuurlijke staat van de mens.

Wanneer dit op een of andere manier verstoord is kan cranio sacraal therapie uitkomst bieden.

 

Met welke klachten kan ik terecht bij Cranio Sacraal therpie?

Cranio-Sacraal therapie kan verlichting brengen bij o.a. de volgende hulpvragen:

 • benauwdheid
 • verstoorde nachtrust
 • hoofdpijnen / migraine
 • rusteloosheid
 • depressies
 • emotioneel kwetsbaar
 • concentratieproblemen
 • stress en burn-out
 • maag- en darmproblemen
 • gewrichtsklachten
 • spijsverteringsklachten
 • rugpijnen
 • slechte coördinatie
 • nekklachten
 • energiegebrek
 • lusteloosheid
 • heupgebied
 • Overgangsklachten
 • Premenstrueel syndroom (PMS)
 • Posttraumatische klachten

 

Kinderen en Cranio

Veel kinderen voelen zich na een paar sessies al plezieriger. De therapie werkt met een zachte aanraking in combinatie met een ondersteunend vraaggesprek. Het is belangrijk dat het kind zelf gemotiveerd is, maar dat komt in het intakegesprek wel aan de orde en vaak ervaart hij/zij al snel de rust en de ontspanning. Kinderen voelen meestal heel snel aan of iets goed voor ze is en dan staan ze juist erg open voor de behandelingen.

 

Nek - schouder -rugklachten

Iedereen kent ze wel, nekklachten,schouder en rugklachten klachten. Ze komen en gaan, vaak zonder oorzaak en zonder aankondiging. Helaas loopt het ook wel eens anders en dan biedt een craniosacraal therapeut uitkomst. Als de oorzaak van de klachten onbekend is, maar ook als deze bekend is kunt u bij mij terecht.

 

Ontwinden van het lichaam

Wat ik leuk vind om te doen is ruimte creëren in het lichaam. Door het lichaam uit te nodigen om te ontwinden kan het lichaam spontaan in beweging komen, dan ervaar je de zogenaamde unwinding, of het ontwinden. Het lichaam beweegt vanuit de ‘eigen wijsheid’ weer naar heelheid toe. Spieren, botten en andere weefsels weten zelf hoe ze weer in de juiste stand willen komen of uit hun langdurige verkramping.

 

PSOAS release

Gelegen in de diepte van de buik, de kern van ons fysieke lichaam beïnvloedt de Psoas veel aspecten van ons welzijn. De Psoas is van essentieel belang voor je gevoel van balans en centrering, voor bewegings- coördinatie, en voor lichaamshouding en gewrichtsrotatie.

Het is de enige spier, die de lumbale wervels verbindt met de benen, en met het diafragma.

De Psoas functioneert als een uiterst sensitieve radar/spiegel voor onze diepste gevoelens, angsten, gekwetstheid en trauma emoties en impressies.

 

Ogen, spiegels van de ziel

Ogen 'zien' alles wat we in ons leven meemaken en onze visuele cortex bewaart dit zodat we ervan kunnen leren om beter met onze omgeving te kunnen omgaan. Veel klachten zoals hoofdpijn, staar, glaucoom, bij- en verziendheid, wazig zicht, dubbel zien, dyslexie enzovoorts, worden veroorzaakt doordat de oogspieren lange tijd onder spanning staan.

 

RLS

Of ook rusteloze benen (syndroom) of restless legs (syndroom) is een aandoening waarbij je een zeer vervelend gevoel ervaart in je benen. Soms komt het gevoel voor in je bovenbenen of je armen. Het vervelende gevoel verdwijnt alleen maar als je je benen of armen beweegt. Het is niet bekend wat de precieze oorzaak van rusteloze benen is.

Wel is bekend dat de oorzaak niet in de benen ligt, maar in de hersenen. Het kan fysiek, emotionele, mentale en / of spirituele oorzaken zijn van onrustige benen.

 

Je eigen leven en sterven

In stilte, in alle rust tijdens een cranio sacraal behandeling nodig ik je uit om het thema leven en sterven te gaan onderzoeken, wat dit voor jou betekent in dit leven.....

.... en zo ook een begin maken met het voorbereiden op je eigen sterven. Hoe meer we gevangen zitten in onze onbewuste angst voor de dood en het sterven, hoe minder we ons leven echt léven, omdat de angst ons blokkeert. Als je het thema "Leven en Sterven" oppakt en je durft open te stellen voor (je eigen) sterfelijkheid, dan zul je merken dat er zoveel levenskracht en levensblijheid vrijkomt, dat je kwaliteit van leven meer diepte krijgt. Het onderzoeken van "Leven en Sterven" is een krachtig instrument voor je persoonlijke ontwikkeling en groei.

Leid jij het leven wat je graag wilt? Neem je de dingen voor lief? Doorwerken onder stress, denkend dat stress ( burn-out) een onderdeel van je leven is?

Hoe kan jij je eigen tocht van je hart volgen?

Met begeleidende LEVENSVRAGEN neem ik je mee in je eigen leven-proces.

 

 

CRANIO SACRAAL | WAT IS CRANIO | CRANIO EN OVERGANG |TARIEVEN

 

 

 

Stress

Stress wordt vaak als reden gegeven voor nekklachten.

Alsof we letterlijk spanning (onze klachten) op onze nek laden. Samen kijken we waar de knelpunten in het lichaam zit. Soms is het iets wat zich jaren heeft opgebouwd.

Het kan ook een "rugzak" met een te zware last zijn. Ik kan je rugzak niet lichter maken voor je, maar wel meer dragelijk!

 

Nieuwsgierig geworden?

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NCSV. Cranio sacraal therapie wordt door de meeste zorgverzekeraars deels of geheel vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Benieuwd wat cranio-sacraal therapie voor je kan betekenen?

Neem dan contact met mij op via het contactformulier email: info@susannaredeker.nl of telefoon: 0640054026.

 

Bij een cranio sacraal sessie worden niet de symptomen op zichzelf behandeld, maar vindt behandeling plaats van de totale mens als geheel.

 

 

 

Website Design: susi-art; Susanna Redeker© 2010-2018

 

Adres:Proeflokalen Zutphen

Vispoortplein 16

1e verdieping; ruimte 13a

7201 ET Zutphen

T:06-40054026

E: info@susannaredeker.nl

W: www.susannaredeker.nl

Kamer van koophandel: 66179602

onder naam van S.C. De vrije Stroom Zutphen

AGB-zorgverleners: 90102385

AGB-praktijk: 90061841

NCSV: 255- 0199

RBCZ : 202157R

S.C.A.G.: 15946