Blog

Mijn blog over cranio-sacraal therapie

 

Op deze pagina vindt u een overzicht van mijn meest recente blog berichten.

1 december 2017

 

KERSTAANBIEDING

 

❤KERSTCADEAU

Geef een origineel ontspannen kerstcadeau aan een ander of aan jezelf! Tijdens deze drukke periode, Sinterklaas is (bijna) voorbij, kerst komt er aan, huis versieren, op je werk, op de school van je kinderen; van alles vraagt nu veel aandacht van je.

 

❤NEEM EEN IK-MOMENT

Want een massage is een goede manier om te ontspannen en los te komen van de dagelijkse drukte. Voor jezelf, je partner, je beste vriendin, je moeder, je vander, je oma, je opa, je kind, of ....

 

❤LIEFDEVOLLE AANRAKING

Wist je dat een massage oftewel een liefdevolle aanraking helend is? Bijvoorbeeld bij fysieke klachten en emotionele stress werken massages als een natuurlijk medicijn. De aanraking van de huid, de spieren en het bindweefsel zetten veel in beweging. Niet alleen lichamelijk, maar ook op emotioneel, spiritueel en mentaal vlak.

 

❤CADEAUBON VANAF €30,00

❤MASSAGE VAN 60 MINUTEN VOOR MAAR € 40,00!

21 november 2017

 

SAMEN DELEN, SAMEN HELEN

 

Praktische informatie:

Intake: Belangstellenden worden vooraf uitgenodigd voor een intakegesprek waarin we kijken of deelname op dit moment in hun rouwproces voor hen geschikt is.

Data: woensdag 10 januari, dinsdag 23 januari, woensdag 7 februari, woensdag 21 februari, woensdag 7 maart, woensdag 21 maart. En er is een terugkom dag!

Tijd:19:30 uur tot 21:30 uur

Kosten: € 280,00 voor alle bijeenkomsten, koffie / thee en materialen.

Locatie: Humanitas Zutphen; Nieuwstad 37a, Zutphen

Kennismakings-ochtend

Als extra bieden wij op vrijdag 22 december 2017 een kennismakings-ochtend voor de mensen die gaan deelnemen aan deze groep. Deze kennismaking is van 10:30 uur -12:00 uur in het gebouw van Humanitas, Nieuwstad 37a in Zutphen.

 

Meer over de PSOAS:

De PSOAS is een spiergroep van drie flinke spieren die je lendenwervels met je bovenbeenspieren verbindt. Hierdoor kun je je heupen buigen, je romp voorover buigen of je benen op trekken als je ligt. Het is de grote motor achter lopen.

Je trekt je been op met je PSOAS en laat ‘m vervolgens weer vallen.

 

De PSOAS is een soort van tegenwicht voor je buikspieren. Je hebt beide in getrainde toestand nodig om in balans te voelen. Zodat je een heelheid tussen buik en rug voelt.

Dit PSOAS kan extra spanning opleveren in je onderrug en ingewanden.

De PSOAS ligt tegen de ingewanden; nieren en bijnieren aan. Die glijden als het ware over de spier als je deze beweegt. Je blaas en ingewanden liggen voor de PSOAS. Je kunt je voorstellen als de PSOAS strak gespannen is dat dit zijn effect heeft op die organen. Dat die minder ruimte hebben om te functioneren. Belangrijk is dus dat de PSOAS niet te kort wordt maar lengte heeft. Dus dat je naast het trainen van je buikspieren ook je PSOAS traint. Maar dan om te ontspannen en zich lang te maken.

17 september 2017

 

PSOAS spier van de ziel

 

De PSOAS; Gelegen in de diepte van de buik, de kern van ons fysieke lichaam beïnvloedt de PSOAS veel aspecten van ons welzijn. De PSOAS is van essentieel belang voor je gevoel van balans en centrering, voor bewegings- coördinatie, en voor lichaamshouding en gewrichtsrotatie. Het is de enige spier, die de lumbale wervels verbindt met de benen, en met het diafragma.

 

De PSOAS functioneert als een uiterst sensitieve radar/spiegel voor onze diepste gevoelens, emoties en impressies. In het contact met cliënten vertelt

zij wat er leeft in de ‘ onderstroom ‘. Daarnaast is dit bij uitstek het gebied waar angsten, gekwetstheid en traumata ingekapseld liggen.

 

CRANIO en de PSOAS

Door met Cranio Sacraal aan de PSOAS te werken kunnen diepliggende angsten en trauma’s worden aangeraakt. Dat kan een emotionele ontlading geven en inzicht in je eigen gedrag. Door aan deze spier te werken kan je mogelijk volledig doorvoelde inzichten krijgen in wat je hier op aarde komt doen, wat je blokkeert, waarin je jezelf blokkeert. Tijdens zo’n behandeling is het de bedoeling dat je met behulp van je ademhaling bewust blijft. Daardoor kun je voelen van wat er allemaal speelt in jouw lichaam. Daarna sta je dichter bij jezelf, dichter bij je ziel.

21 augustus 2017

Hoe stress je vriend kan worden

 

ZIE STRESS ALS HULPMIDDEL:

In plaats van stress te zien als iets negatiefs kan je stress ook als hulpmiddel te zien. Het racende hart bereidt je voor op actie. Als je sneller ademt, geen probleem. Er gaat meer zuurstof naar je brein.

Bij een typische stressreactie, gaat je hartslag omhoog en je bloedvaten trekken samen.

In een studie, als deelnemers hun stressreactie als ondersteunend beschouwden, bleven hun bloedvaten ontspannen. Hun hartslag verhoogde nog steeds, maar met een gezonder cardiovasculair profiel. Het lijkt op wat gebeurt in momenten van VREUGDE en MOED.

Stress maakt je zelfs sociaal!

Om deze kant van stress te begrijpen, is het belangrijk om meer te weten over het hormoon oxytocine. Het kreeg al heel veel aandacht. Het heeft zelfs een schattige bijnaam: het knuffelhormoon, omdat het vrijkomt als je iemand knuffelt. Dat is maar een klein aandeel van wat oxytocine doet. Oxytocine is een neurohormoon. Het stelt de sociale instincten van je brein bij. Het bereidt je voor om dingen te doen die relaties versterken.

Oxytocine is ook een stresshormoon! De hypofyse verspreidt dit als deel van de stressreactie. Zijn aandeel in de stressreactie is even groot als de adrenaline die je hart doet racen. Als oxytocine afgegeven wordt in de stressreactie motiveert het jou om steun te zoeken. Je biologische stressreactie zet je aan om iemand te vertellen hoe je je voelt in plaats van het op te kroppen. Je stressreactie wil zeker zijn dat je het opmerkt als iemand anders worstelt zodat je elkaar kan steunen. Als het leven moeilijk is, wil je stressreactie je omringen met mensen die je graag zien.

Oxytocine heeft niet alleen invloed op je brein maar ook op je lichaam. Een van de belangrijkste rollen van oxytocine is je cardiovasculaire systeem te beschermen tegen de effecten van stress. Het is een natuurlijk ontstekingsremmer. Het helpt je bloedvaten ontspannen te blijven tijdens de stress. Maar mijn favoriete effect op het lichaam is op je hart. Je hart heeft receptoren voor dit hormoon en oxytocine helpt je hartcellen te regenereren en te genezen van stressgerelateerde schade. Dit stresshormoon versterkt je hart en het geweldige is dat al die fysieke voordelen van oxytocine worden versterkt door sociaal contact en sociale steun.

Meer over stress? TED:

www.ted.nl

Adres:Proeflokalen Zutphen

Vispoortplein 16

1e verdieping; ruimte 13a

7201 ET Zutphen

T:06-40054026

E: info@susannaredeker.nl

W: www.susannaredeker.nl

Kamer van koophandel: 66179602

onder naam van S.C. De vrije Stroom Zutphen

AGB-zorgverleners: 90102385

AGB-praktijk: 90061841

NCSV: 255- 0199

RBCZ : 202157R

S.C.A.G.: 15946

Website Design: susi-art; Susanna Redeker© 2010-2017